2013. augusztus 3.

Házi C vitamin


C - vitamin készítése "házilag"

Szerezz be sárga paprikát, mert ennek a legmagasabb a C vitamin tartalma. 
Fontos, hogy ne tartalmazzon vegyszereket, ezért bio paprikát szerezz be. 
A legjobb, ha a piacon közvetlenül a termelőtől vásárolod.
Mossad meg, és karikázd fel.
Tedd a karikákat egy ruhaanyagra és tedd ki az ablakba a napsütésre, 
vagy egy ételszárító tálcáin szárítsd meg.
Várd meg, míg a paprika héja és a húsa teljesen megszáradnak és zsugorodni kezdenek. 
Ez néhány nap alatt bekövetkezik.
Ha megszáradtak a karikák, egy kávédarálóval daráld össze. 
A elkészült por, már a Te HÁZI C - VITAMIN-od.
Befőttes üvegben tárold.

Egészségedre



Ne feledjük, a C vitamin Egészségünk alapbástyája !

Hogy miért is ? ... Erről itt olvashatsz:


C vitamin * No, de miért fontos? ... és mennyi szükséges belőle?