2012. március 19.

Mit hoz a 2012-es év?

Az időnek minősége is van!

A régiek tudták, hogy milyen fontos az idő minősége, és tudatosan használták fel ismereteiket: előre megválasztották egy-egy háború kezdeti időpontját (a nagy uralkodók mellett rendszerint voltak nagy asztrológusok is), vagy megtervezték a vetés kezdetének időpontját, hogy majd jó legyen az aratás. Tudták, hogy vannak bizonyos időpontok vagy időintervallumok, amelyek megfelelnek bizonyos tevékenységeknek, és vannak, amelyek nem. 

Milyen minőségeket hoz el a 2012-es év?

Maja naptár alapján 2012. December 21. 12:11 (a téli napfordulókor) a Naprendszer, a Galaxis (Tejút) központja körül egy teljes kört ír le. Ez a jelenség nagyjából minden 25 920. évben történik meg, és kozmikus vagy platonikus évnek nevezzük. Egy kozmikus év során, a tavaszi napéjegyenlőség pontja bejárja a teljes ekliptikai kört. Vagyis, ha lehetőségünk lenne 25.920 éven keresztül, minden év március 21.-én felnézni a Napra, akkor megfigyelhetnénk, hogy a Nap háttere mögött szép lassan végigvonulni látszik a csillagos égbolt háttere. (Ezt Te is megteheted a Zet9 program segítségével. Én megnéztem :o)) ... és folytatódik tovább az idő ... 

Az ősi, babiloni, káldeus hagyomány a bolygók uralma szerint veszi figyelembe a világkorszakokat, éveket, hónapokat, napokat és órákat. A káldeus időrend és a természet és a kozmosz ritmusa alapján, a tavaszi napéjegyenlőség idején, 2012. Március 20. 06:14, a Merkúr éve kezdődik el.

2012. a Merkúr, a változások éve

2012. egy igen mozgalmas, izgalmas év lesz. Sok változást hoz az életünkbe. Az év uralkodója a Merkúr, több kommunikációt hoz az emberek közé, így közelebb kerülhetnek egymáshoz.

A Merkúr tanító, beavató bolygó! Megmutatja, hogyan tudjuk a kozmosz minden energiáját jóra, de azt is, hogyan tudjuk rosszra használni.

A Merkúr megtanítja az analitikus, logikus gondolkodást, a kritikus szemléletet, és elhozza a szellemi mozgékonyságot.  A Merkúr meglazítja a nyelvünket. Az ember intelligenciájától függően, szavakat adhat egy becsületes, őszinte vallomáshoz, de ugyanúgy a hazugsághoz is. Okos ötletet ad a jó üzlethez, de ötleteket ad a tökéletes csaláshoz is.

A Merkúr hozza a robbanékony technikai előrelépést, különösen a kommunikációnak ad szárnyat, az információk cseréjének. Nagy átalakulásokat, új találmányokat hoz el a komputer világban, a médiákban, a kommunikációban, az interneten.

A Merkúr a pénz, a kereskedelem, és az üzlet bolygója! A pénz és az üzleti világ kerül előtérbe. Új innovatív vállalkozások alakulnak, új munkahelyek jöhetnek létre. Egy Merkúr uralta év tulajdonképpen általános anyagi fellendülést ígér, ha az ember nem rontja el, ha nem fordítja a pozitív energiát negatívra.

2012.-ben a Merkúr háromszor is visszafelé mozog az aktuális csillagos égen, amikor is visszahoz kommunikációs, újra megérteni való helyzeteket: Március 12. - április 04., július 15. - augusztus 8., majd november 07. - november 27. között. Ebben az időszakokban olyan helyzetekbe kerülhetünk, ahol visszanézhetünk a múltba és tudatára ébredünk, hogy hol volt helytelen a kommunikációnk, hol értettük félre a helyzeteket. Megérthetjük, milyen hibákat ne kövessünk el többet. Ugyanakkor figyeljünk ebben az időszakban arra is, hogy figyelmetlenebbé válhatunk, nem értjük meg egymást, elbeszélünk egymás mellett.

Merkúr égi üzenetei 2012 március - december közötti időszakra

  • Március a régi dolgaink, kommunikációs helyzeteink, melyeket nem oldottunk vagy zártunk le, újra megjelennek az életünkbe, hogy ezeket most magasabb szinten tudjuk megoldani.
  • Áprilisban viszont már az élethelyzeteink, a találkozásaink a jövő irányába dolgoznak. Ebben az időszakban figyeljünk oda a belső megértéseinkre.
  • Május a szellemi szárnyalás ideje, különösen 05.23.-25. között amikor is a Merkúr a Plejádok előtt halad el. Ez az iskolai vizsgákhoz és a termékeny szellemi munkához is nagyon kedvező időszak.
  • Június első fele a magas égi üzenetek és megértések pillanatait hozzák el. Megérteni azt, mi az amit el kell engednünk, ahhoz, hogy az életünk, a kapcsolataink, a kommunikációink termékeny lehessen. 
  • Július a belsőséges kapcsolataink az otthonunk által hozzák el számunkra a megértések üzeneteit: mi az amit be kell fogadnunk, táplálnunk és/vagy elengednünk kell.
  • Augusztus második felében a kommunikációs helyzeteink a kinti világban erősödnek fel. És ez az időszak kiválóan alkalmas arra, hogy királyi minőségben rálássunk/visszatekintsünk az életünkre, és arra, hogy a benne lévő kapcsolataink mire tanítanak minket. 
  • Szeptember első fele a termékeny, hathatós kommunikációról szól: lehet ezek nagy beszélgetések, írás vagy tanulás.
  • Szeptember második fele és Október első fele a rendrakás ideje. A beszéltetéseink mögöttes mozgató  rúgói, hogy rendezzük a sorainkat. Október második fele már viszont az egyensúlyról és harmóniáról szólnak. Jó érzés lesz, és ez fog minket hajtani, hogy a kapcsolatainkban a kommunikációs helyzetünkben mindenki jól érezze magát.
  • Novemberben a beszélgetések mögött lévő mélységekre, akár szándékokra leszünk fogékonyak. A régen félbehagyott és le nem zárt kommunikációs helyzetek jöhetnek újra szembe, hogy el tudjuk engedni (a hónap eleje) magunkban azokat a bennünk lévő sérelmeket és nehézségeket, melyek már nem méltóak hozzánk.
  • December közepe egy új lehetőséget hoz el arra, hogy le tudjunk zárni (vágni) a hozzánk nem méltó kommunikációinkat, de ezt már a külvilágban. A karácsony már a szeretetteli és kiáradó beszélgetéseket tartogatja számunkra.

Légy jelen az életed pillanatainak.


2012. a Víz Sárkány éve

A kínai kultúra alapján 2012. január 22.-től a Sárkány a Vízzel együtt uralkodik, és a csendes-óceáni Marianna-árokból felszáll a kozmikus magasságokba. A Föld ügyel majd az anyag állapotára, és elképesztő befolyása lesz 2012-ben az időtérnek, amit az Ég, a Tűz és a Szél irányít majd.

A Sárkány a siker és a szerencse, de egyben a konokság, a könyörtelenség és az alapelvek jelképe is. A Sárkány éve mindig nagy eseményeket, felfedezéseket, tetteket vagy személyiségeket szül. A Sárkány nem ismer kis célokat. Minél nagyobb célok felé emelkedünk, annál nagyobb segítségre számíthatunk az Univerzumtól.

A Víz Sárkány, a 2012. év uralkodója, felemeli a vizeket, és felszínre hozza mindazt, ami eddig a partok, a fa gyökerei és a sárhordalék alatt, a tekintetünk elől rejtve maradt – független attól, hogy felfedezetlen kincsről vagy senkinek sem hiányzó szemétről van-e szó. Több mint valószínű, hogy olyan konfliktusokra számíthatunk, amelyek alapjaiban rengetik meg az eddigi szokásokat. Lavinaként fog terjedni a világban az alapelvekért folytatott küzdelem és harc.

A víz elem felszínre hozza a női (yin) minőségeket is!  Mint a víztükör, tükröt állít elénk, azt kérdezve, kik vagyunk és hová tartunk. Emellett segítő kéz is, amely szükség esetén felénk nyúl. A yin támogatja a Sárkányt a régi dolgok ledöntésében csakúgy, mint az alapelvek keresésében. Megmutatja számunkra az Univerzum alapelveit. De nem csak elmélkedik, hanem cselekszik is, olykor bizony elég határozottan.

Sok szó esik majd idén az oktatásról és a művelődésről is. A Föld, az anyag megnyitásának uralkodója benyújtja igényét a táplálást illetően, és igen valószínű, hogy napirendre kerül bolygónkon a lakosság élelmezhetőségének kérdése.

Mire érdemes odafigyelnünk?

Észre kell vennünk a részleteket! Idén a valóban fontos terveinkre összpontosítsunk, ne morzsolódjunk fel és törekedjünk az egyszerűségre. Minél egyszerűbb célt tűzünk ki magunk elé, annál biztosabb, hogy az Univerzum segít annak elérésében. A harmónia megteremtéséhez törekednünk kell a pontos önkifejezésre és világos, egyszerű és az érthető magyarázatokra.
Minél többet tartózkodjunk a természetbe! Használjuk a Föld elem energiáját. A Föld a maga középpont elvűségével segít visszatérni önmagunkhoz. A középponthoz való visszatéréssel szilárddá válik az életünk. a Föld reális rálátást biztosít a dolgok folyamára, és elgondolkodásra késztet.

Ha ismerjük, hogy milyen energiák, hogyan hatnak ránk, sokkal jobban tudjuk az életünket kezelni. Könnyebben tudunk előrehaladni. 
Ha szeretnéd tudni, hogy személyesen a Te életedben mire figyelj oda 2012-ben, keress meg. A személyes születési horoszkópod elemzése alapján lehetőség van arra, hogy előre tervezzél. Megmutatom, hogy 2012-es évben milyen energiák lesznek körülötted. Az hogy ezeket mire használod fel, az a Te döntéseidtől függ.

További információ ...