2013. január 10.

Szervezet vízháztartása ~ A szervezet tisztítása TISZTA vízzel

Szervezet Vízháztartása


Testünk, sejtjeink nagy része víz, egy olyan közeg, amelynek feladata a tápanyagok, oxigén és egyéb biokémiai anyagok (és információk) szállítása. Testünk 60-65% víz! … agyunk, szívünk 73%  … tüdőnk 83%  … májunk 71%  … veséink, izmaink 79%  … csontjaink 31% … bőrünk 64% … vérplazmánk 90%-ban tartalmaz vizet.
A szervezetben a
vizek mozgatásáért először a gyomor felel (Folyadékok Tengerének is nevezik). A gyomor által továbbított víz, amelyet az emésztés sejtszinten felhasznál, már a szűrt és desztillált vízhez hasonló ! Az egész keringésből a vese távolítja el a felesleges és megfáradt vizet, egy nap kb. 1,5 l folyadékot (vizeletet) szűr ki. A vizek másik útja az emésztés után a tüdő. Ez lefelé vezeti a vizeket kívül, a bőr alatt, mintegy párásítja a belső szerveket. Ennek a víznek a megrekedése okozza a vizek pangását a felsőtesten.

A vizeletünk színe megmutatja, hogy eleget iszunk-e. Akkor elégséges a vízfogyasztásod, ha a vizeletürítésed rendben van. Ha keveset tudsz pisilni és/vagy a vizelet színe sötét, akkor több vízre van szükséged!
Amikor szomjasak vagyunk, akkor már a szervezet SOS jelzést ad le, hogy vízhiánya van. A fejfájás, a migrén, a fáradtság, a szédülés a vízhiány jele.

Víz fogyasztásánál alapszabály: naponta többször, keveset! 1 pohárnál egyszerre többet ne igyál, mert megterheli a vesét. Javasolt időszakok: reggel felkeléskor, étkezések előtt ½ órával, tanulás – megbeszélések – tárgyalások előtt, fürdés előtt, lefekvéskor.
A Vese meridián energiamaximuma: 17-19 óra között van. Érdemes ebben az időszakban fogyasztani a legtöbb folyadékot (vízterápia). A vesék készek nagyobb mennyiségű folyadék felvételére.


Milyen az egészséges víz?

        A természetben a legtisztább víz a természet által átpárolt víz, az esővíz. Ezt szeretik a növények s az állatok is. Ma a levegő szennyezettsége miatt csak kb. 20 perc folyamatos esőzés után szabad felfogni az esővizet, mert addigra már kioldja a levegő szennyezéseit, amelyek sajnos a talajba kerülnek. Húsz perc után már tiszta az esővíz, nyugodtan felfoghatjuk, de csak akkor, ha nem azbeszttartalmú pala-tetőről csorog le. Régen esővízben mostak a háziasszonyok, mert az lágy víz volt, nagy tisztítóképességgel.
        A legideálisabb a testmeleg, forralt forrásvíz. A víz forralt legyen (legalább fél óráig), így lágyabbá és meleggé válik. A hideg vizet az emésztésnek fel kell melegítenie, így a lép munkája tökéletlenné válik, és sem az építés, sem a salaktalanítás nem kap elég energiát. Óvakodjunk a ma divatos gyümölcsteák mesterséges íz- és színező anyagaitól!
        Fogyókúra esetén a víz legyen jó meleg, mert ezzel támogatjuk az emésztés folyamatát, mely nemcsak építésből, hanem lebontásból is áll.
        Nem jó dolog evés közben vagy azt követően fél órán belül inni, mert ez is akadályozza a felszívódást. (Ez régen bevett fogyókúrás szokás volt, ám ilyenkor a szervezet nem tud elegendő vért termelni, és ez korai öregedési tünetekhez, betegséghez vezethet.)
        Ne igyunk ásványvizet! Bár ez most divat, de nagyon nagy hiba. A sókkal telített víz már kevésbé aktív biológiailag, így azt az emésztésnek még nagyobb munkába kerül megszűrnie. Az a baj az ásványvizekkel, hogy szervetlen ásványi anyag tartalmuk van, amit a szervezet nem tud feldolgozni, csak akkor, ha ilyen vízzel főznek, ugyanis ásványvíz ivásakor a szervetlen ásványi anyagokra nem reagál emésztéssel a szervezet, ezért azok lerakódnak az erekben, csontokban, vesében stb. A kemény víz fogyasztásával a vesék, az erek, az ízületek előbb elmeszesednek, kövek, lerakódások képződnek.
        Tisztítókúrára a desztillált víz a legjobb. (A gyomor is ilyen minőségű vizet továbbít a szervezet részére.) A tiszta desztillált víz sav-lúg szempontból semlegesnek számít, értéke pH7, s ehhez képest lett meghatározva a savas, illetve a lúgos oldat minősége. 0-7-ig terjedő pH érték savasnak, 7-14-ig terjedő pH érték pedig lúgosnak vagy más szóval bázikusnak számít. ... Ha lúgosítani akarod a szervezeted, akkor ehhez a desztillált víz a legideálisabb. ... Desztillált víz kapható patikákban, bioboltokban kb. 250 Ft/literes áron. Benzinkutaknál csak olyan desztillált vizet szabad venni, amelyre rá van írva, hogy laboratóriumi, akvarisztikai és élelmiszer-ipari felhasználásra is alkalmas. Ennek kb. 50 Ft literje. Van asztali desztillált vízkészítő berendezés is. Például itt beszerezhető: http://www.vizdesztillalo.hu

A DESZTILLÁLÓ MŰKÖDÉSÉNEK ELVE
 A természetben a víz elpárolog a folyamokból, tengerekből, tavakból és a növényekből. A halmazállapot-változás folyamata során, mely által a folyékonyból gáznemű keletkezik, minden szilárd anyag visszamarad, melyek a vízben oldott állapotban jelen voltak. A víz gőz formájában felemelkedik, kondenzálódik, és végül csapadékként visszaesik a Földre.

A desztilláló gép ugyanezt az elvet követi. Működés közben növekszik a víz hőmérséklete, és az eközben kilépő illékony gázok egy kis nyíláson át kivezetődnek. Majd a víz hőmérséklete eléri a 100 fokot, és elpusztítja baktériumokat, vírusokat és egyéb csírákat. Ha a forró víz elpárolog, a kemikáliák minden fajtája, (pl. peszticidek, gyógyszermaradványok, hormonok, stb.) a vírusok, a sók, és az egyéb szennyeződések visszamaradnak a forraló edényben. A vízgőz felfelé haladva bekerül a gép fenti részében kígyózó hűtőberendezésbe, ott lehűl és legmagasabb tisztasági fokú desztillált vízzé csapódik le. Az esetleges visszamaradó szag- és ízanyagokat az aktívszén-szűrő tökéletesen kiszűri. 


"A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét."
Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa

"Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia. A desztillált víz az egyetlen víz, amelynek a fogyasztása nem károsítja a testszöveteket."
Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear

„A desztillált víz mindig be fogja bizonyítani rangját, miszerint a desztillált víz az egészség itala. Ha 10 héten át naponta 1 pohár desztillált vizet iszunk 1 teáskanál citrom vagy szőlőlével, már nagyon sokat tettünk az egészségünkért.“ 
Dr. O. Z. A. Hanish