2013. május 28.

Bélrendszer tisztítása, az immunrendszerünk védelme ~ 1.szint

Az immunrendszerünk első védelmi vonala a bélrendszerünkben van. 
Ezen belül, a vastagbélben lévő bélflóra - hasznos szervezetbarát baktérium és élesztő-gomba (a szervezetünkben közel 6 milliárdan vannak) - veszi fel a harcot a szervezetet romboló baktériumok ellen. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a bélrendszerünk tisztítására.


Dr. Hummel Mikrorostos gél

A gél egy rostpótló élelmiszer, amely abban segít, hogy több és jobb minőségű rostok által megkötött víz legyen a vastagbélben.

A rostok által megkötött vízben (gélben) nagyon jó környezetre lelnek a bélflóra mikrobái.  A jó mikrobát tartalmazó bélflóra nem engedi elszaporodni a rossz mikrobákat. Így az immunrendszerünk elláthatja a munkáját.

A vegyes gyümölcs ízű Mikrorostos Gél összetevői, elsősorban a mikrobiális cellulóz, kedvezően befolyásolják az emésztési folyamatokat, elősegítve a bélflóra helyes működését, javítja a béltartalom formázhatóságát.
A mikrobiális cellulóz egyik fontos tulajdonága, hogy egyedülálló a vízmegkötő képessége. A mikrobiális cellulóz (MC) saját súlyának több mint 100-szoros mennyiségű vizet képes megkötni. Ha mikrobiális cellulózt fogyasztunk, nőhet a béltartalmunkban a kötött víz mennyisége, ezáltal javulhat a béltartalom formázhatósága és jobb lehet a tovahaladása.

§        Lemegy a vastagbélig (nem emésztődik meg)
§        Bélflórának ad vizet és oligószaharidot.
§        savassá teszi egy kicsit a vastagbelet
§        regenerálja a bélflórát: bélflóra alapjául szolgáló víz, pótolja a bélnyálkahártyát (lefedi a bélrendszert) bélnyálkahártya (kötött víz)
§        gyulladásos gócok (polipok) kivédése … azzal, hogy bevonja a vastagbél falát … végbélnél
§        tapadást az a bélflórának, ezen szaporodik (minél nagyobb a nyálkahártya, annál több jó bélflóra tud elszaporodni.)
§        tisztítja a belet a lerakódott bélsároktól
§        mükóza gátat állít fel (ami az immunrendszert védi meg) = a mükóza megfogja, odaragasztja az idegen baktériumokat, nem engedi, hogy bejusson a szervezetünkbe.
§        vizet visz a székletbe (széklet 75 % kötött vízet a rostok tartják benne a székletben – 75 % fölött hasmenés, 70% alatt székrekedés)
§        ionizálja a ca, mg, ásványi sókat (könnyebbé teszi a felszívódását)

Egyszerűen szemléltetve:

A Mikrorostos gél átjut a gyomron, a vékonybélen, tisztít, kitakarít, de közben nem szívódik fel. Ha a bélcsatorna falán régi lerakódások, odakövesedések vannak, a felszívódás szennyezett lesz. A vékonybélben különféle enzimek bontják a táplálékot és a lebontott tápanyagokat átjuttatják, vagy átkísérik a bélfalon, hogy azok a  vérbe jussanak. Ha vastag szennyezett rétegen kell átjutniuk, szennyeződnek maguk is, így még az egészséges táplálékaink sem maradnak tökéletesek.

Sértetlenül lejut a vastagbélbe, ahol remek működési környezetet biztosít az ott élő baktériumtörzsek számára, így a feldolgozás hatékonysága sokszorosára növekszik. A feldolgozó baktériumok élete  jobbá válik, a Te egészséged pedig megdöbbentően sokat javul.

Negyven éves korunkra legalább 1-1,5 kg, ki nem ürülő terhet hordunk mindannyian a bélbolyhok között. A bélbolyhok aprók. A normál rostanyagok nem jutnak le az aljára és nem képesek azt teljesen kitisztítani. A mikrobiális mikrorostok akár ezerszer vékonyabbak a növényi rostoknál. Olyan a különbség, mint a hajzatunk és a bokor ágazata között. Gondolj bele, ha ki szeretnél valamit rendesen pucolni, a nagyobb vagy a kisebb pucolóval végeznél alaposabb munkát?


Miért baj az, ha kevés rostosat fogyasztunk?

A rostok megkötik a vizet, és olyan géles állapotot hoznak létre, amiben a tápanyagok is megkötődnek. Így egyenletesebb lesz a felszívódás. A lassított cukorfelszívódás különösen kívánatos, mert a hirtelen cukorterhelést megakadályozza, ez viszont a mai korban olyan súlyossá váló 2. típusú cukorbetegséget lassíthatja.
Különösen az idős emberek érzik kevésbé, hogy szomjasak, nem isznak elegendő folyadékot, ezért általában vízhiányosak a testük szövetei. A hiányzó vizet a béltartalomból pótolják, így viszont a bél lesz vízhiányos, ezért székrekedés alakul ki.
Ha a mikrorostos gél megköti a vizet a bélcsatornában, akkor azt nehezebb elvonni a béltartalomból, így ott a víztartalom növekszik, javul a továbbhaladás. Mivel a cellulóz rostok nem emészthetőek számunkra, ezért a teljes tápcsatorna hosszában kifejti hatását. Ez különösen a vastagbélben nagyon fontos. A gél fogyasztásával lazul a béltartalom, formázhatóbb lesz a széklet, ezáltal könnyebbé válhat a székelés, és többéves bélsár-lerakódások oldódhatnak fel. 

Méregtelenítés
A mikrorostos gél megköt minden salakanyagot is, vagyis tisztít. A rostos táplálék segíti a bélnyálkahártya tisztító képességét és javítja a géles kenést is a béltartalom tovahaladásához.
A vérben és a nyirokrendszerben oldott állapotban levő, ott keringő mérgek és salakanyagok, szennyeződések, felesleges tápmaradványok a bélfalon keresztül próbálnak kiürülni.
Az immunrendszer is jórészt ide dolgozik, itt üríti a legyőzött élősködik nagy részét (vírusok, baktériumok, stb)
Ha a méregtelenítési utak eltömődtek, ha akadályozottak, ha beszűkültek, akkor a szervezet természetes és teljes öntisztulására nincs remény. A méreganyagok a  felgyűlnek bennünk, és bár testünk túléli az új, mérgekkel telítettebb belső környezetet, szervezetünk különféle krónikus betegségekkel reagál!
A gél egy olyan szer, ami feloldja a lerakodott bélsárokat.
Ez egy olyan gél, mint a ragasztószer, amelyhez a bélsárokat feloldja, és magával viszi … oldja és kisöpri a bélrendszerben lévő lerakodásokat. Tisztul a bélrendszer!


Dr. Hummel Mikrorostos Gél hatása a szervezetre


·         helyreállítja és kialakítja az egészséges bélflórát
·         Szimbiotikum! Mint az anyatej, a méhpempő és a mikrorostos gél
·         kíméletesen, alaposan, finoman megtisztítja bélrendszerünket, folyamatosan megszabadítja a régi és új lerakódásoktól
·         a mikrorostok olyan miniatűr káros anyagokat is „elkapnak”, amire a növényi rostok nem képesek és kivezetik a bélrendszerből, emiatt a méregtelenítésben a legjobbak
·         mikrorostjának köszönhetően képes kisöpörni akár több évtizedes odakövesedett bélsarat is, így felszabadítja a bélbolyhokat, ezáltal fel tudnak szívódni az ásványi anyagok, vitaminok, tápanyagok, nyomelemek
·         egész napra egyenletesen elosztott megnövekedett vitamin és tápanyag felszívódást tesz lehetővé, ezért lehet mérsékelni pl. az étrend-kiegészítők mennyiségét a korábbi állapothoz képest
·         segít megszüntetni a hasmenéses és a székrekedéses állapotot, normalizálja a széklet állagát, formázhatóvá válik, és könnyű lesz az áthaladása
·         A bélrendszerben lévő  gyulladásokat rendbe teszi: vastagbélgyulladásnál is jótékony hatású, a vastagbél és vékonybél közötti záró billentyű gyulladását rendbe teszi
·         fekélyeseknek és poliposoknak ez a megoldás: rostjaik nem szakítják fel a sebeket, mivel a gyomorsavat megfogja, nem marja a sebeket, a gél hatása végett fokozatosan visszahúzódnak a polipok, melyek egyébként komoly gondot okoznának
·         gátolja a savmozgást, a reflux kezelésében hatékonyan segít, megfogja a gyomorsavat
·         meggátolja a fertőző kórokozók és a Candida-gomba elszaporodását, az ezek által előjött kellemetlen tüneteket mérsékeli
·         erősödnek a körmök és haj
·         magas,- vagy alacsony vérnyomási problémáknál stabilizálódnak az értékek
·         szívritmus zavar és pulzus problémák megszűnnek
·         megszünteti az allergiás reakciókat, mivel kitakarítja az allergiás reakciókat okozó anyagokkal telt bélrendszert
·         a koleszterin és cukor szintet normalizálhatja
·         puffadást csökkenti,
·         édességkívánást csökkenti.
·         Növelő az energia szintet.


Mikrorostos Gél ajánlott adagolása:
1) Kezdje napi egy kiskanállal. (Felnőtteknek: teás, gyerekeknek: mokkás kanál - Tesztelve: hány napig (7-14 nap).
2) néhány nap múlva napi 2x1 kiskanál / 3x1 kiskanál / egy evőkanállal folytassa - Tesztelve hány napig (2-3 hét),
3) csak utána emelje, ha szükséges, napi két evőkanálra. Ennél többet felesleges. Nem a mennyiség számít, hanem a rendszeresség! Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, de az is fontos, hogy a napi elosztása egyenletes legyen.

Megelőzési célból - napi 1 evőkanál étkezések idejében,
Probléma esetén - napi 2 evőkanál (30 g) elfogyasztása javasolt felnőttek számára étkezések előtt vagy közben.
Gyerekeknek 5 éves korig - 3 mokkáskanál, étkezés közben.
14 éves korig - 3 teáskanállal étkezés közben.